m Barcelona



Enric Aguilera


Estudio de diseño gráfico





Local: Antiguos talleres en una manzana del ensanche.


Encargo: Ubicar las nuevas oficinas en uno de esos talleres, (planta baja más altillo) y solucionar un problema de sensación de tubo oscuro en la planta baja. La luz natural era prácticamente cenital (ventanas practicables en el techo).


Solución: Se construyó un módulo de luz (que contenía el office/cocina) en el fondo del local para iluminar la parte oscura y para separar visualmente la zona de aseos y almacén. Tambíen se tuvo que abrir el forjado (suelo) en algunas zonas del altillo para ayudar a pasar una librería de doble altura y así conseguir más luz en su parte inferior.

 

Enric Aguilera



Graphic Design studio





Space: an area of ​100 m2 in a tube (rather narrow) of which belonged to only 15m2 premises open to the public. The back room was the rest.


Project: Organize the space so they could expose all kinds of products for different countries.


Solution: The shape of the space of about 3m wide and 5m deep (approx.) did not help to expose all the products in the first part of the premises. Nor could extend the depth as we would load walls prevented. Whereupon the solution was to use the width of the door step to the store to build a corridor along the entire premises (20m) and emphasize how placing tube having a shelf with a similar length and contrasting white paint of this area with the darker color of the rest. Thus the traffic corridor allowed to have the perception of being in a place much higher.

 


 


 


 


 


+34 93 418 28 12   _  hello@m-m.es   _  Valeta d’Arquer 8, 08017 Barcelona    

® Estudio m Barcelona (Merche Alcalá, Marion Dönneweg) and respective Artists. All rights reserved.